Portokal.bg се развива и прилага последните технологии при изработка на Вашите тениски с щампи. Именно, следвайки новостите, Portokal.bg реши да обърне внимание на една нова и атрактивна дейност - електронните спортове. Нашият екип взе решението да подпомогнем един от водещите отбори в тази сфера - Home Dominant, като им изработим специални тениски за финалите на професионалните серии на най-голямата лига за електронен спорт в България - ESL.

Portokal.bg винаги ще подкрепя младите и амбициозни хора!

В следващите редове може да научите повече за Home Dominant, представлявани от beasta /представител на отбора/  и играчи Minko, lurE, pepe, Ruy, pNshr. Отборът зае трето място на финалите тази година по компютърната игра Counter-Strike.

Здравейте,

Кои са Home Dominant?

beasta: Home Dominant са петима приятели от София и Пловдив на възраст между 17 и 20 години, които сформират един от най-добрите отбори по Counter-Strike в България за последните години. Момчетата не се различават по нищо от своите връстници, освен по общият им интерес - състезателния гейминг и по специално играта Counter-Strike.

Защо избрахте електронен спорт? Какво Ви привлича и носи удоволствие в този вид спорт?

Ruy: Електронният спорт е един от най-младите спортове, но се развива с всяка изминала година. Той представлява играенето на компютърни и видео игри като състезателен спорт. Влечението ни към игрите го има още от ранна детска възраст така, че следващата логична стъпка беше електронния спорт.

Minko: Победата и загубата носят същото удоволствие и разочарование като във всеки един друг спорт. Някои от нас са се занимавали и с други спортове като футбол, баскетбол и други, но истинската ни любов си остава електронния спот.

pNshr: Най-важното е, че се забавляваме истински докато играем.

На какво Ви учи гейминга? Помага ли той на играчите по някакъв начин в живота?

pepe: Геймингът може да не е одобряван от всички, заради многото време, прекарвано пред компютрите, но има и не малко добри страни. Естествено, че по-добре да стоим пред компютрите, отколкото да сме с лоша компания и да бъдем поставени пред избори, които не искаме да правим, като това да взимаме наркотици и други. Важно е да не се прекалява с компютрите и затова внимателно организираме времето си, като си даваме много почивки. Геймингът, разглеждан като спорт, също ни учи на дисциплина, уважение, сплотеност. Неща, които са от особена важност и в живота извън игрите. Доказано е, че компютърните игри развиват мисълта.

Какви качества са от значение при практикуване на електронен спорт?

lurE: В електронният спорт също я има ролята на таланта. Ако си талантлив и ти се отдава това, което правиш, ще имаш повече успехи. Но ако талантът го няма, дори с хиляди тренировки нещата няма да вървят добре. Сръчност, рационално мислене, ловки движения и бързи реакции са основните качества, които оказват най-голямо влияние върху играта. Всички те се развиват с повече тренировки и отборна игра.

Как и по какъв начин протичат тренировките на Home Dominant в глобалното пространство?

pNshr: Всеки отбор сам избира как да тренира. Нашите тренировки са 4-5 пъти в седмицата без петък и събота. Определяме час вечерта, в който всички трябва да се явят и играем в продължение на няколко часа, тренирайки различни елементи от играта си срещу различни противници.

Живеем в ерата на Интернет. Смятате ли, че състезателният гейминг има достатъчно възможности за развитие в България?

Ruy: Интернет е мобе би най-уникалното изобретение, с което разполага съвременния свят. Огромна част от гейминга се крепи благодарение на интернет и дори онлайн турнирите са в пъти повече от локалните. България е една от известните страни в сферата на електронния спорт, тъй като притежаваме редица престижни титли на световно ниво. Имаме страшно талантливи играчи, но трудно се реализираме.

Minko: За съжаление напоследък все по-трудно се намират спонсори в България, които да подкрепят този спорт, което е голяма пречка, но въпреки това интересът към него расте все повече и повече. Според нас бъдещето на състезателния гейминг е голямо. Всичко е въпрос на време. Вярваме, че един ден този спорт ще се нареди до другите спортове и все повече хора ще гледат с уважение към него.

Какво сплотява и прави Home Dominant един отбор?

pepe: На първо място това, че всички сме приятели извън играта. Споделяме си и си помагаме взаимно с проблемите. Също така има химия между нас и се сработваме перфектно в играта. Дори да загубим важен мач, не се сломяваме, а се подкрепяме, защото всички мислим отборно и поставяме отбора пред индивидуалните изяви на всеки един от нас. Когато всички работим усърдно за благото на отбора, успехите няма как да не дойдат сами.

Защо се спряхте на Portokal.bg за свой партнъор и спонсор при изработка на тениските на Home Dominant?

beasta: След като се класирахме за ЛАН финалите на Професионалните серии в София тази година, решихме, че ще ни трябват екипи за отбора. Първото нещо, което ни дойде на ум, бе да се обърнем към най-известният сайт в България за изработка на тениски - Portokal.bg. Когато разбрахме, че Portokal.bg ще ни подкрепи, бяхме истински щастливи, защото е почти невъзможно да се намери спонсор за отбор по електронен спорт в България. Особено в условията на финансова криза. Тук е мястото да изкажем хиляди благодарности към целия екип на Portokal.bg, който не се поколеба и застана зад нас! По този начин се превърнахме в първият отбор в България, а и един от първите в Света изобщо, на чийто екипи беше изписан псевдонимът на всеки един от нас. Изключително доволни сме от бързината на работа и качеството на екипите ни. Благодарим Ви!

Какво ще пожелаете на потребителите на Portokal.bg?

pepe: На първо място бихме искали да пожелаем много здраве и щастие на тях и техните семейства. Това е най-важното. Нека бъдат винаги щастливи, усмихнати и да вярват във възможностите си, така както вярваме ние и така, както Portokal.bg повярва в нас. Нека бъдат победители и никога да не губят кураж и вяра в себе си, защото само тогава биха могли да бъдат победени.

Home Dominant и ние Ви благодарим и честита Ви награда! Желаем Ви много успехи!

от екипа на Portokal.bg